لامپ کم مصرف در دسته لامپ های فلورسنت قرار می گیرد و تولید نور آن تقریبا با لامپ مهتابی یکی است. مقدار زیاد اشعه ماورای بنفش این لامپ در طولانی مدت، آسیب های جدی به چشم، پوست و ... وارد می کند.
دانشمندان انگلیسی اعلام کردند: لامپ کم مصرف میتواند برای سلامتی مضر باشد. افرادی که پوستی حساس دارند، بیش از سایر افراد از این لامپها آسیب میبینند، چون میزان پرتو ناشی از آنها از لامپهای معمولی بیشتر است.
کارشناسان انجمن پوست انگلیس معتقدند: لامپهای کم مصرف موجب تسریع ابتلا به بیماریهای پوستی و از جمله سرطان پوست و همچنین سرگیجه و میگرن در افراد مبتلا به صرع میشوند.
همچنین متخصصان هشدار داده اند که استفاده مداوم از لامپ های فلورسنت موجب بروز عوارض بسیاری از جمله سردردشدید، اگزما و دیگر عوارض پوستی می شود.
به گزارش هلت دی نیوز، بسیاری افراد نسبت به لامپ های الکتریکی حساس هستند و همین امر موجب می شود عوارض استفاده از لامپ های فلورسنت در آنها بیش از دیگران بروز کند.
لذا متخصصان پوست به این نتیجه رسیده اند که بهتر است در محل هایی که افراد مدت طولانی در آنجا حضور دارند از این لامپ ها استفاده نشود و در عوض در مکان های عبور و مرور، راهروها، پارکینگ ها و دستشویی ها می توان از این گونه لامپ ها استفاده کرد.
عوارض لامپ های فلورسنت در مواردی به قدری شدید است که موجب بروز دانه های قرمز پوستی و اگزمای شدید می شود.
کارشناس مسئول بهداشتِ پرتوهای وزارت بهداشت، با بیان این که در آیندهای نزدیک لامپهای فلورسنتی فشرده (کم مصرف) جایگزین لامپهای رشته ای (معمولی) کنونی خواهند شد، برخی نکات ایمنی و بهداشتی را در استفاده از لامپهای فلورسنتی که تکنولوژی متفاوتی با لامپهای رشتهای دارند، متذکر شد.
مهندس علی گورانی با بیان این که نور حاصل از لامپهای رشتهای ناشی از عبور جریان برق از رشته فلزی در خلا است، اظهار کرد: مکانیسم تولید نور در لامپهای رشتهای متفاوت از لامپهای فلورسنتی فشرده است. نور حاصله از لامپهای فلورسنتی ناشی از بخارات فلز جیوه است.
مهندس گورانی افزود: هموطنان باید بدانند که تکههای خرد شده لامپهای کم مصرف و مهتابی مانند لامپهای معمولی بیضرر نیستند، زیرا جیوه ی موجود در آنها سمی است. از این رو پس از خراب شدن و شکستن نمیتوان نظیر لامپ رشتهای آنها را دور انداخت، بلکه باید با دقت و احتیاط آنها را جمعآوری کرد تا جیوه در هوا و محیط پخش نگردد.
وی ادامه داد: همچنین باید با خرید لامپهای استاندارد، رعایت نکات فنی حین نصب و استفاده، از قبیل رعایت فاصله از بیخطر بودن آن اطمینان حاصل کرد.
گردآوری کننده: نیره ولدخانی- تبیانمنابع:
همشهری
جام جم
ایسنا
-------------------------------------------------------------------------------------------------
خطر ابتلا به سرطان از طریق لامپهای کممصرف
مرجع : Tebyan
آفتاب: کارشناسان انجمن پوست انگلیس معتقدند: «لامپهای کم مصرف موجب تسریع ابتلا به بیماریهای پوستی و از جمله سرطان پوست و همچنین سرگیجه و میگرن در افراد مبتلا به صرع میشوند». به گزارش سرویس اجتماعی آفتاب، با توجه به
اینکه لامپ کم مصرف در دسته لامپهای فلورسنت قرار دارند و تولید نور آن
تقریبا با لامپ مهتابی یکی است؛ مقدار زیاد اشعه ماورای بنفش این لامپ در
طولانی مدت، آسیبهای جدی به چشم، پوست و ... وارد میکند. |