X
تبلیغات
نماشا
رایتل

kurdistan HSE

سایت تخصصی ایمنی، بهداشت صنعتی و سیستم های مدیریتی

اسفناج و خواص آن


اسفناج

اسم من اسفناج است یا بهتر بگویم ، اسپناج است . من یک گیاه اصیل ایرانى هستم که اعراب پس از غلبه بر ایران ، مرا با خود بردند پس از آن به اروپا رفتم و در آنجا کشت من معمول گشت . در بسیارى از کشورهاى اروپایى نام مرا از اسپناج گرفته و با کمى تغییر تلفظ مى نمایند، اعراب هم اسپناج را معرب کرده اسفاناج و اسفناج نموده اند.
به من ملکه ى سبزیها - عروس سبزیها و جاروب معده هم گفته اند.
من از جمله سبزى هاى معتدل هستم و با هر مزاجى سازگار مى باشم . من سرشار از ویتامین هاى ((آ)) - (ب 1) - (ب 2) و ((ث )) میباشم . در فصل بهار ویتامین ((ث )) در من زیاد است . من داراى مقدار زیادى آهن هستم و از این نظر هیچ سبزى دیگرى همپایه و همتاى من نیست . گویچه هاى قرمز خون را زیاد مى کنم و بهترین غذا براى زنان باردار و اشخاص کم خون هستم . من داراى املاح کسلیم - سدیم - پتاسیم - ید - مس - ارسنیک و منیزیم هستم و به علت داشتن منیزیم جلوى پیشرفت سرطان را میگیرم . من محرک کلیه ها بوده ، کار و فعالیت آنها را زیاد مى کنم . عده اى مى گویند من داراى اسید اکزالیک بوده ، و ایجاد سنگ ریزه مى نمایم . ممکن است بعضى از انواع من که در اروپا به عمل مى آید چنین نقیصه اى را داشته باشند، ولى من که از اصیل ایرانى هستم ، فاقد اسید اکزالیک بوده ، و چنین عیبى در من نیست ، و همانطور که گفتم ، از دوستان کلیه و مثانه مى باشم ، و براى مبتلایان به حبس البول غذاى مطلوبى مى باشم ، من اشتها مخصوصا اشتهاى اطفال را زیاد مى کنم . ملین و زود هضم بوده ، مثل سایر سبزیها تولید نفخ نمى نمایم .
من داراى مواد صمغى - مواد سفیده اى - مواد قندى - سبزینه و یک ماده ى صابونى هستم . ترشى خون را کم مى کنم عضلات و استخوان ها را تقویت مى نمایم .. رعشه و بوى بد دهان را از بین میبرم و از دوستان کبد هم مى باشم . قوت غذایى من از سایر سبزیها بیشتر است ، مشروط بر اینکه آب مرا دور نریزید و از ساقه هاى نازک و نو رسته من در سالاد استفاده نمایید. خوردن پخته و بورانى من التهاب و تشنگى را از بین مى برد، و براى درد سینه - درد کمر و درد ریه مناسب است . غرغره آب خام یا پخته من ، جهت درد گلو مفید است . عصاره من جهت درد گلو و یرقان و خرد کردن سنگ و ناراحتى هاى مجارى ادرار و بند آمدن آن مفید مى باشد.
ضماد خام من جهت اورام و گزیدن زنبور و باز کردن دمل نافع است . مالیدن پخته من مخلوط با سفیداب جهت جوشهاى جلدى نتیجه بخش مى باشد. اشخاصى که مزاجى سرد دارند بهتر است مرا با کمى فلفل یا دارچین میل نمایند. تخم من جهت درد کبد - درد دل و درد سر مفید است .
پختن من با روغن بادام و کره تازه گاو محسنات زیاد دارد، و براى تشنج و پیسى بدون نتیجه نیست . مبتلایان به بواسیر و آنهایى که یبوست دارند، نباید از خوردن من غافل شوند. پیران و کسانى که فعالیت کمترى دارند، نباید مرا از برنامه غذایى خود حذف نمایند.
من لثه را سفت مى کنم و از تباهى و فساد دندان مى کاهم .
نیم فنجان آب من با هم وزنش روغن بادام شیرین به سلامتى شما کمک مى کند و رشد اطفال را زیاد مى نماید، و بر فعالیت یاخته مى افزاید. اگر پارچه هاى پشمى را با آب من بشویید، شفاف مى شوند. من رنگ چهره را باز مى کنم . براى معالجه کک و مک ، مرا در روغن زیتون بریزید و بعد روى صورت بیاندازید، با من شما مى توانید انواع بورانى - خورش - آش - نرگسى - و سوفله اسفناج درست کنید و پخته مرا مى توانید، در کنار تمام خوراکى ها بگذارید و از منافع زیاد آن استفاده کنید.

 

 

                            

Deniz Berak


تاریخ ارسال: پنج‌شنبه 3 بهمن‌ماه سال 1387 ساعت 08:03 | نویسنده: امیر زارعی | چاپ مطلب
نظرات (0)
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
نام :
پست الکترونیک :
وب/وبلاگ :
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد